Τοποθεσία

Σε απόσταση 25 χλμ. από τα Χανιά προς Ρέθυμνο, βρίσκεται το μικρό γραφικό ψαροχώρι Αλμυρίδα.
Η Αλμυρίδα έχει αναπτυχθεί μόλις τα τελευταία δέκα χρόνια, κατά τέτοιο τρόπο όμως, που έχει διατηρήσει αναλλοίωτα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της.

Στην είσοδο της Αλμυρίδας, ανακαλύφθηκαν μωσαϊκά και τάφοι που ανήκουν σε εκκλησία βασιλικού ρυθμού του 5ου μ.Χ. αιώνα. Στην Αλμυρίδα εξάλλου έγινε η τελευταία μάχη με τους Τούρκους κατακτητές το 1896. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, όπως το Φαράγγι του Δικτάμου και του Αϊ Νικόλα.

Η Αλμυρίδα διαθέτει πεντακάθαρες, οργανωμένες και ασφαλείς ακτές που βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία. Οι λόφοι με τους ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την παραλία και η οροσειρά των Λευκών Ορέων στα νότια, χαρίζουν το δροσερό της κλίμα.

Υπάρχει τακτική συγκοινωνία με την πόλη των Χανίων σε απόσταση 20 μέτρων από τα διαμερίσματα Αλκυώνη καθώς και εξυπηρέτηση με ταξί σε 24ωρη βάση.
Στις τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει την ξακουστή κρητική κουζίνα και φρεσκότατα ψάρια.
Αργότερα, μπορείτε να χαλαρώσετε σε χαριτωμένα καφέ και μπαρ πλάι στο κύμα, ενώ επιλογές υπάρχουν και για βραδινές εξόδους.

Θα βρείτε πολλά μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και ενθύμια, όμως φεύγοντας από την περιοχή, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια αυθεντική γεύση από Κρήτη: τα εκλεκτά ντόπια προϊόντα που φημίζονται για την ποιότητά τους, όπως κρασί, λάδι, τσικουδιά, μέλι και τυρί.